Wednesday, September 30, 2009

Majlis Nikah Ida & Razak






Adik & abangku





mak, ayah & adik




Alhamdulillah majlis akad nikah aku dan suami dah selesai semuanya... dah selamat diijabkabulkan tanggal 24th September 2009... dan sekarang kena prepare untuk majlis sanding pulak 19th & 20 Dec 2009...

Lagi gambar nikah kat sini

http://picasaweb.google.com/saidah79/MajlisNikah#

kat ofis dah kena block pulak dah web picasa nie... sorryla lambat sikit update gambo2 nie... mood bercuti blum abis lagi... liat tul nak start rutin biasa...

kalo dikenang semula detik perkenalan aku & en. suami, teramatla singkat rasanya... berkenalan awal bulan June, merisik dan bertunang dalam bulan July & nikah bulan September... dunia internet nie la yg menemukan kami... bermula dari emailku yg simple... disusuli dgn chatting di ym... melihatkan ketenangan & keikhlasan si dia, langsung cair hatiku dibuatnya... tetiba teringin plak nak berpuisi untuk en. suami..


Puisi Untuk Suamiku

Tenangmu mendamaikan hati
Senyummu menceriakan jiwa
Saat mata bertentang mata
Hatiku bergetar terasa kehadiran cintamu

Duhai Abang
Bimbinglah daku ke jalan yg lurus
Sayangilah daku sepenuh hatimu
Masih jauh perjalanan kita
Gelora dan badai pastinya ada

Tiada kata mampu kuucap
Demi kasih dan cintaku untukmu
Bicaramu aku senangi

Teguranmu aku hormati
Senyum tawamu aku rindui


Disini kisah kita bermula

Melakar pelangi cinta
Menyemai benih kasih dan sayang
Semoga tersimpul kukuh ikatan ini
Kuingin hidupmu diterangi cahaya bahagia


~*~Hasil nukilan isterimu - Nursaidah (cahaya bahagia)~*~

12 comments:

dewicintadunia said...

tahniah dear friend.....dah jadi isteri dah..dlm mode jiwang g ya..melakar puisi ..puitis gilosh....harap2 hajat aku nak ke penang tercapai la klk...kira mcm reunion la oo...aku tunggu kad..lps ya baru rondeng dgn erna mcm ne nak pergi sia...lps ya boleh lepak langkawi mun ada masa n bajet..eheh

honeylanz said...

tahniah n selamat pengantin baru! x tau lak puan saidah kita puitis org nye ;)

Zumairi said...

Selamat Pengantin Baru...semoga bahagia dunia akhirat

Zumairi said...

Selamat Pengantin Baru...semoga bahagia dunia akhirat

Saidah said...

mahani,
harap2 menjadila reunion kita kelak.. terharunya aku menerima kunjungan tetamu dri jauh..

Saidah said...

hasma,
tetiba je ade idea hehe..

zumairi,
thanks kerana mendoakan saya..

zura said...

selamat penganti baru..semoga berbahgia selamanya....

eena said...

akhirnya..kawin gak ko odah...tahniah from kak ina n ijat n family...baru tau nih...heheh

Saidah said...

zura,
thank you

kak ina,
bulan 12 nanti jemputla dtg penang.. nanti sy antor kad.

Zumairi said...

gambar majlis kahwin lak...dah ader?..leh la upload ;-)

Anonymous said...

tahniah!!
belek2 jumpa blog ni...:D

-balkis-
x-erting 95/96

Saidah said...

zumairi,
gambo kawin lambat skit.. tunggu dr cameraman ni..

Balkis,
hi x-classmate aku rupanya.. teringat lak kenangan dulu2 di serting.. lama tul aku tak jejak kaki ke sana..